Energielabel Huis

Energielabel voor uw huis
Naast uw wasmachine,koelkast,auto,enz,enz  krijgt ook uw huis een energielabel.Vanaf 1 januari 2008 heeft u zo’n energielabel nodig voor uw huis.U wordt door de overheid en de wetgeving verplicht om een energielabel voor uw huis op te laten stellen,als u uw huis verkoopt of verhuurt. De kosten voor een energielabel check,keuring van uw huis ligt gemiddeld op € 175. Het energielabel woning of huis,gaat officieel het energieprestatiecertificaat geheten,of afgekort EPA moet de Nederlandse huizen en woningen energie zuiniger maken.Een eventuele toekomstige koper van een huis, kan meteen zien of zijn nieuwe huis energiezuinig is of deze goed geïsoleerd is en of hij een huis koopt met een goed energielabel (zie de verschillen in de labels)met lage stookkosten koopt.Zo worden huizenbezitters extra gestimuleerd om hun huis te isoleren of een zuinige ketel te installeren,waarmee hun huis een gunstig energielabel krijgt en daarmee beter verkoopt.

Energielabel van A++ (zuinig) tot G (onzuinig)
De energielabels voor een huis gaan er net zo uitzien als bij wasmachines ze lopen van A++ (heel zuinig) tot G (onzuinig). Het energiecertificaat gaat vergezeld van een lijst met aanbevelingen om de woning,huis zuiniger te maken.Het energielabel voor een huis,woning blijft tien jaar geldig en wordt in heel Europa ingevoerd. Zodra u uw woning,huis gaat verkopen,bent u verplicht om een energiekeuring aan te vragen bij een gecertificeerd bedrijf. Dat zal kunnen bij onafhankelijke adviseurs,energie adviesbureaus, installateurs,energiebedrijven of makelaars. Naar verwachting gaan de bedrijven verschillende prijzen vragen vragen voor een energielabel keuring van een woning,huis.Het opmaken van een energie certificaat moet kunnen na een inspectie van een klein uurtje.

Energielabel wel of niet nodig voor huis?
Vaak kunt u de energielabel keuring toch achterwege laten. De koper of huurder kan vrijwillig afzien van een certificaat. Als hij toch al weet dat uw huis oud en onzuinig is, zal hij niet staan op een energielabel. Wel als u beweert dat uw huis tot de laatste kier geïsoleerd is natuurlijk.Als u in een monument woont, bent u vrijgesteld.Uw schuurtje of tuinhuisje valt ook buiten de regeling.Maar uw tweede woning valt wel onder de regeling.

Bron: Vrom / Telegraaf 27 juni 2007

Geef een reactie